FİZİKSEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ

BTGlobal, siber güvenlik sistemlerinin yanı sıra fiziksel güvenlik sistemleri konusunda uzmanlığa ve yeterli deneyime sahiptir.

Fiziksel güvenlik önlemleri, binaları ve içindeki ekipmanı korumak için tasarlanmıştır. Kısacası, istenmeyen kişileri dışarıda tutar ve yetkili kişilere erişim sağlar. Ağ ve siber güvenlik önemli olsa da, fiziksel güvenlik ihlallerini ve tehditlerini önlemek, teknolojinizi ve verilerinizi ve ayrıca binaya erişimi olan tüm personeli güvende tutmanın anahtarıdır. Fiziksel güvenlik sistemleri kurulmadan, ofisiniz,  binanız ve tesisleriniz risklere açık bırakılır. Hırsızlık, vandalizm, sabotaj, terör, dolandırıcılık ve hatta kazalar dahil olmak üzere çeşitli fiziksel güvenlik tehditlerine karşı korumasız bırakılmış olur.

CCTV & Durumsal Farkındalık

CCTV açılımı, “Kapalı Devre Televizyon” anlamına gelen “Close Circuit TeleVision” kavramından türetilmiştir. Televizyon sisteminden farklı olarak CCTV, bir merkezden geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine belli bir alandaki görüntüyü izleme sistemi olarak tanımlanabilir. Günümüzde CCTV, genellikle güvenlik amaçlı kullanılmasının yanında trafik kontrolü, tehlikeli bölgelerin izlenmesinde de kullanılabilmektedir.

CCTV sistemi, başta güvenlik ve suçla mücadele alanlarında kullanılmasının yanında geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Durumsal Farkındalık

Durumsal Farkındalık Sistemi, fiziksel güvenlik bilgi yönetimi ile yakından ilgili bir kavramdır. Genellikle etrafınızda, fiziksel konumunuzda veya yakınınızda korumanız gereken varlıkların veya kişilerin olduğu yerlerde neler olup bittiğinin farkında olmak olarak tanımlanır.

Durum Farkındalık Sistemi, potansiyel olarak yaşamı tehdit eden durumları yönetirken karar verme etkinliğini artırır. Karar vericinin durumsal farkındalığını artırmak için aynı anda canlı video yayınlarını, birleşik veritabanlarını, güvenlik sistemlerini ve uydu görüntülerini birleştirir.

Geçiş Kontrol Sistemleri

İş zekası (BI), bir kuruluşun stratejik ve taktiksel iş kararlarını veriden bilgiye dönüştürmek için kullandığı yazılım ve hizmetler olarak tanımlanabilir. İş zekası araçları, kullanıcılara işletmenin durumu hakkında ayrıntılı bilgi sağlamak için veri setlerine erişir. Bunları analiz eder ve raporlarda, özetlerde, gösterge panolarında, grafiklerde, çizelgelerde ve haritalarda analitik bulgular sunar. Kişi sayma ve ısı haritaları bunlardan bazılarıdır.

Biometrik Tanıma Sistemleri

Biyometri bir bireyin fiziksel ya da davranışsal benzersizliğini ölçen ve mevcut kayıtlarla karşılaştırarak tanımlama işlemi yapan otomatik bir sistemdir. Başka bir deyişle, personel kimlik kartları, manyetik kartlar, anahtarlar veya şifrelerin kullanımı yerine biyometri kolay ve rahat doğrulama yöntemiyle bireyin parmak izlerini, yüzünü, irisini, avuçiçi izlerini, imzasını, DNA ve retinasını belirleyebilir. İnternet tabanlı işlerin hızlı bir şekilde büyümesi ve hesaplara erişirken ihtiyaç duyulan tam doğrulama gereksinimi için biyometri en uygun ve en kolay çözümdür. Onun benzersiz, kalıcı, evrensel ve ölçülebilir özelikleri on-line bankacılık ve alışveriş merkezleri gibi E-ticaret alanında bilgi güvenliği sağlar. Biyometri ayrıca makinanın bireyi kendi başına doğrulaması veya kişinin tepkilerine yanıt vermesini kolay ve güvenli bir şekilde sağlar. Erişim kontrolü ve kart basma sistemi sayesinde otomatik doğrulama sistemlerinde isteğe bağlı kullanıcı kısıtlamaları sağlanabilir.

İş Zekası

İş zekası (BI), bir kuruluşun stratejik ve taktiksel iş kararlarını veriden bilgiye dönüştürmek için kullandığı yazılım ve hizmetler olarak tanımlanabilir. İş zekası araçları, kullanıcılara işletmenin durumu hakkında ayrıntılı bilgi sağlamak için veri setlerine erişir. Bunları analiz eder ve raporlarda, özetlerde, gösterge panolarında, grafiklerde, çizelgelerde ve haritalarda analitik bulgular sunar. Kişi sayma ve ısı haritaları bunlardan bazılarıdır.

Danışmanlık

BTGlobal, mevcut tesisinizde yada tesisinizin projelendirme aşamasında hem fiziki hem de elektronik güvenlik ile ilgili planlamaların yapılması ve mimari çizimlerin bu doğrultuda yönlendirilmesi konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bu kapsamda; yerleşim bölgesi değerlendirmesi, bölgesel risk analizi, proje için belirlenecek tehditlere göre önleyici öneriler geliştirilmesi, proje için önerilen fiziki güvenlik planlamasının hazırlanması, güvenlik kontrol noktalarının belirlenmesi, güvenlik kontrol noktaları uygulamaları, güvenlik kontrol noktaları güvenlik gereçlerinin belirlenmesi, güvenlik personeli planlaması yapılmaktadır.

Ayrıca elektronik güvenlik alanında da durumsal farkındalık , CCTV sistemi, geçiş kontrol sistemi, acil kaçış kapıları kontrol sistemi, yol kapama ve bariyer sistemleri, X-Ray detektörleri, metal kontrol detektörleri planlanması ve çevre güvenlik sistemi planlaması gerçekleştirilmektedir. Bu planlamalar ve alt yapıları mimari çizimler üzerine işlenmektedir.

Profesyonel Hizmetler

BTGlobal, Fiziksel Güvenlik Hizmetleri kapsamında, donanımlı saha ekipleriyle, servis, kurulum ve bakım gibi satış sonrası hizmetlerle kullanılan ürünlerin sürdürülebilir kullanımını sağladığı gibi, kurum ve kuruluşların tüm ihtiyaçlarını hızlı şekilde çözüme kavuşturur.

Yürüttüğümüz profesyonel hizmetler kapsamında;
✓ Tasarım / Danışmanlık
✓ Ön satış
✓ Kurulum & Devreye Alma
✓ Çevrimiçi ve Yerinde Satış Sonrası destek
✓ Müşteri Başarı Yönetimi
✓ Proje Yönetimi gibi çalışmalar yürütülmektedir.